Book tid

Kar-Sklerosering

Kar-sklerosering / mikrosklerosering

​​Mange mennesker, oftest kvinder, vil med alderen opleve at blodkarrene på benene bliver mere tydelige og fremtrædende. Udviklingen af karudvidelser på ben er ofte arveligt betinget, men også stående arbejde, graviditeter og årebetændelse kan være en medvirkende årsag. Sklerosering er en meget benyttet metode til at reducere skæmmende blå karudvidelser på benene. Vi forventer efter flere behandlinger, at kunne nedsætte synligheden af dine kar med 70 til 80 %​

Før behandlingen

Før behandlingen med mikrosklerosering skal du ses af vores Dermatolog og Speciallæge Peter Wendelboe, som vurderer, om du er egnet til behandling. Behandlingen udføres derefter af specialuddannet sygeplejerske.

Undlad før behandlingen at smøre benene med creme, og benene bør ikke barberes 3 dage før behandlingen. Det er bedst at have løsthængende bukser på.

Under behandlingen

Med en meget tynd nål indsprøjtes en vævsirriterende væske Aethoxysclerol®. Dette fremkalder en irritation i karvæggen, så karret klapper sammen og nedbrydes. Når den vævsirriterende væske injiceres, kan der føles en let svie. Afhængig af hvor mange kar der skal behandles, kan flere behandlinger være påkrævet. De kar man behandler, er små bitte vener, og er uden betydning for cirkulationen i benene. Støttestrømper i 1 til 2 uger anbefales.

Efter behandlingen

Lige efter behandlingen kan du føle let svie i det behandlede område, og det kan være let hævet. De behandlede kar vil i den første tid være blålige og mørke. Der kan gå op til 1 – 3 måneder før karrene helt er forsvundet.

Man kan køre i bil efter behandlingen, og gå på arbejde næste dag. Du må ikke dyrke aktiv fysisk motion i 5 dage efter behandlingen, men umiddelbart efter behandlingen vil det være gavnligt at gå en tur på ca 30 min.​

De første 1 – 2 måneder efter behandlingen bør man undgå soleksponering og solarium. Brug solcreme med høj faktor (faktor 50 med UVA og UVB beskyttelse) ved udsættelse for sollys på det behandlede område.

Hvem kan ikke behandles?

  • Du skal ikke være syg med feber, influenza eller lignende.
  • Gravide og ammende behandles ikke.
  • Lider du af sukkersyge, hjerte kar- problemer, en blødningssygdom eller ubehandlet forhøjet blodtryk kan du ikke behandles.
  • Tager du blodfortyndende medicin.
  • Du anbefales at undgå at tage Magnyl, fiskeolie, ingefær, hvidløg eller NSAID(gigtmiddel) 1 uge før behandling.

Forventet resultat

Effekten af behandlingen afhænger af flere forskellige faktorer såsom karrenes størrelse, lokalisering på benene og blodgennemstrømningshastigheden. Er der tale om få og små kar er en enkelt eller 2 behandlinger nok.

Ved udtalte karforandringer kan flere behandlinger være nødvendigt. Kar på underbenene er lettere at lukke end kar på lårene. Genbehandlinger kan foretages efter 4 – 8 uger. De kar som er behandlet, kommer sædvanligvis ikke igen, der kan dog opstå nye karsprægninger, specielt hos patienter som er disponeret for udvidede kar.

Er der bivirkninger?

Der kan opstå små sårdannelser ved indstikstederne, disse forsvinder efter nogen tid. Hvis der forekommer sår, beder vi dig kontakte klinikken. Brunfarvning af de behandlede kar eller hudområder kan ses – dette forsvinder som regel efter 3- 12 måneder.

Allergiske reaktioner imod indholdsstofferne i injektionsvæsken ses ekstremt sjældent.

Vi anbefaler kontrol efter 3 uger og eventuelt efter 3 mdr. Her vurderes om der er brug for yderligere behandling.

Gratis konsultation

Inden en behandling vil vi altid grundigt gennemgå dine muligheder og ønsker ved en gratis konsultation hos Speciallæge Peter Wendelboe. Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før behandlingen påbegyndes. Ligeledes skal der ifølge krav fra sundhedsstyrelsen gå 48 timer fra konsultation til behandling.

 

Kommende datoer for konsultation til

Botox og kar-sklerosering

hos Dermatolog og Speciallæge Peter Wendelboe

  • Torsdag d. 14. marts fra kl. 12:00-18:00
  • Fredag d. 12. april fra kl. 10:00-16:00
  • Fredag d. 17. maj fra kl. 10:00-16:00

 

Kar-sklerosering priser:

1 times behandling 2100 kr.
30 min behandling 1400 kr.


OBS

Forud for en behandling er det nødvendigt at booke en gratis konsultation. Konsultation skal være minimum 48 timer før behandlingen.​

✩✩✩✩✩

Vurderet 5 ud af 5 stjerner

Baseret på over 35 anmeldelser fra Facebook

Har du spørgsmål?